Margot Homan.
Volledig scherm
Margot Homan. © Jan Nieuwstad

Margot Homan in de race voor titel Kunstenaar van het Jaar: Miet, Helga en Marga maakte ze voor Tilburg

TILBURG - De Tilburgse beeldhouwer Margot Homan is een van de acht finalisten voor de titel Kunstenaar van het Jaar 2019. Op 8 november, in de Nationale Kunstweek, is de ontknoping.  

Homan (1956) werkt in de Carré, het voormalige St. Elisabeth Ziekenhuis, aan de Jan van Beverwijckstraat. Haar beelden zijn in binnen- en buitenland te zien. 

In Tilburg maakte ze het beeld van wethouder Miet van Puijenbroek, dat naast het Textielmuseum staat. Ook het monument dat langs de joodse synagoge herinnert aan Helga Deen, vermoord in de oorlog, is van haar hand. Voor Tilburg University maakte ze een borstbeeld van Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland.

Miet van Puijenbroek, door Margot Homan.
Volledig scherm
Miet van Puijenbroek, door Margot Homan. © Jan Nieuwstad
Helga Deen, door Margot Homan
Volledig scherm
Helga Deen, door Margot Homan © Jan Nieuwstad
Marga Klompé, door Margot Homan.
Volledig scherm
Marga Klompé, door Margot Homan. © Jan Nieuwstad
  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg