Erno Elsinga: ,,Het Bart van Peltplein maandagochtend (bij parkeerterrein Jumbo). Toen ik de foto maakte kreeg ik veel bijval van voorbijgangers. ‘Erg hé?’ en: ‘Zo'n foto kan ik hier elke dag maken.’”
Volledig scherm
Erno Elsinga: ,,Het Bart van Peltplein maandagochtend (bij parkeerterrein Jumbo). Toen ik de foto maakte kreeg ik veel bijval van voorbijgangers. ‘Erg hé?’ en: ‘Zo'n foto kan ik hier elke dag maken.’” © Erno Elsinga

‘Mensen denken ‘goh ze ruimen toch op, het is normaal’. Maar illegaal dumpen is níet normaal’

Za 14 sept: ‘Klote’. Wethouder Berend de Vries kan lang en breed praten over het illegaal bijplaatsen van afval bij de milieuparkjes en ondergrondse containers in de stad. Maar dat ene woord volstaat om de situatie te beschrijven. Het is langzaamaan erger aan het worden. Maar wat doet de stad er aan?

  1. Al zes jaar Tilburger maar Ammar (32) is nu ook officieel Nederlander: ‘De wereld is voor mij geopend’
    PREMIUM

    Al zes jaar Tilburger maar Ammar (32) is nu ook officieel Nederlan­der: ‘De wereld is voor mij geopend’

    TILBURG - De uit Syrië afkomstige Ammar Alkhatib (32) is al zes jaar Tilburger, maar sinds afgelopen week ook officieel Nederlander. Op woensdag had hij zijn ‘naturalisatieceremonie’ en op vrijdagochtend mocht hij een Nederlands paspoort aanvragen. Hij vertelt over zijn nieuwe Nederlanderschap, het gemis van zijn familie, vrijheid en wat hem het meest verraste in dit land.

In samenwerking met indebuurt Tilburg