Volledig scherm
De popzaal in Sreberenica. De inrichting is tijdelijk. Later volgt de verbouwing. © Jan van Esch

Met dank aan Tilburg: popzaal in Srebrenica

TILBURG - Met hulp van PortAgora uit Tilburg wordt Pivnica, de oude brouwerij in Srebrenica, een cultureel centrum met een popzaal en oefenruimten voor bandjes. PortAgora biedt hulp in Oost-Europa en directeur Jan van Esch was vorige week nog met een Tilburgse delegatie in Srbrenica, de Bosnische stad waar in 1995 duizenden moslimmannen zijn vermoord door Bosnisch-Servische troepen. 

Srebrenica en omgeving telt nu nog zo'n 4.000 inwoners en veel jongeren trekken er weg vanwege gebrek aan perspectief. Muamer Civic, Miroslav Andric en Adel Hrustic, drie muzikanten van de plaatselijke band Afera, waren al enige tijd druk in de weer om met hulp van PortAgora een cultureel centrum te realiseren.

Van Esch (ook D66-raadslid) sprak vorige week met de burgemeester van Srebrenica en werkte de plannen uit. Maandag is door de raad van Srebrenica besloten de oude brouwerij aan te kopen en beschikbaar te stellen voor een sociaal-cultureel centrum. Die stad legt 65.000 euro op tafel en door PortAgora wordt drie jaar lang 10.000 euro beschikbaar gesteld voor de renovatie van het verpauperde pand. De gemeente Tilburg stelde eerder 125.000 euro beschikbaar aan PortAgora voor de plannen in Srebrenica. 

Volledig scherm
Het cultureel centrum in Srebrenica © Jan van Esch
Volledig scherm
Het cultureel centrum in Srebrenica © Jan van Esch
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg