Volledig scherm
De tijdelijke nestkast in de Kerkstraat in Moergestel © Gerben van den Broek

Moergestel: vleermuizen zitten bouw van zorgappartementen dwars

MOERGESTEL - De aanwezigheid van beschermde diersoorten leidt mogelijk tot vertraging bij een bouwplan van Leystromen in hartje Moergestel.

De bouw van zestien zorgappartementen aan de Kerkstraat 21-23 in Moergestel loopt mogelijk vertraging op. In een brief aan omwonenden meldt woningcorporatie Leystromen dat een ecoloog momenteel onderzoekt of er beschermde diersoorten als vleermuizen of huismussen in het verpauperde pand aanwezig zijn.

Beschermd

 'Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek naar de beschermde diersoorten kunnen we in het najaar van 2018 of in het voorjaar van 2019 gaan slopen', stelt Leystromen in de brief. Ondertussen is de woningcorporatie ook nog bezig om het bestemmingsplan te wijzigen. De verwachting is dat het concept van het gewijzigde bestemmingsplan in juli gepresenteerd kan worden.

Nestkast

In een poging om te voorkomen dat het project nog meer vertraging oploopt, is in het gemeentelijk plantsoen tegenover het pand een tijdelijke nestkast geplaatst. Deze huisvesting is wettelijk verplicht als blijkt dat er beschermde diersoorten in het gebouw zitten.

Het verpauperde pand aan de Kerkstraat is al vele jaren een doorn in het oog van Moergestelnaren. In april presenteerden Leystromen en Vivent Het Andere Wonen plannen om op deze locatie een wooncomplex van zestien zorgappartementen voor mensen met dementie te realiseren. Daarbij spraken zij de ambitie uit om in de loop van 2018 te kunnen gaan bouwen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg