Volledig scherm
PREMIUM
Plan Korenkwartier, op de plek van de voormalige Boerenbond-winkel: een van de nieuwbouwprojecten in Moergestel. © Janssen de Jong

Moergestel wil naar 8000 inwoners en wethouder Smit denkt de huizen te kunnen leveren

MOERGESTEL - Op de koffie bij de ondernemers van Moergestel kreeg wethouder Peter Smit onlangs te horen dat het dorp van 6000 naar 7000, maar liever nog 8000 inwoners door moet groeien. ,,Ze worden op hun wenken bediend”, wijst Smit naar de Woningbouwprogrammering voor de komende tien jaar.

Aan harde plannen, waarvan de procedure al is afgerond, krijgt Moergestel er 63 woningen bij: Avang (34)Van Bommelhof (17) en Boerenbond (12). De zachte plannen, in de fase van planologische voorbereiding, omvatten 75 woningen. De twee grootste projecten zijn de oude pastorie (38) en de tuin naast het Antoniushuis (21).

  1. Onbegrijpelijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    Onbegrijpe­lijk en raar is het, gevaarlijk rijgedrag

    TILBURG - Net op het allerlaatste moment die tractor met gierton inhalen. Of in totaal tegen drie auto's knallen zonder dat je eigenlijk weet wat er is gebeurd. Dan ben je een gevaar op de weg, vindt het Openbaar Ministerie. Twee automobilisten moesten zich recent voor de rechtbank verantwoorden. De eerste verdachte vindt vervolging onterecht. ,,Ik heb hier veel last van gehad. Om nou zo om te gaan met een man van 77 jaar." De tweede is schuldbewuster: ,,Ik heb daarna hulp gezocht."
  2. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg