Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Moet de kermis op zaterdag een uur eerder dicht? Daar willen ze het in Tilburg nog eens goed over hebben

TILBURG - Een voorstel om de Tilburgse Kermis op de zaterdagen voortaan een uur eerder te sluiten, is voorlopig van tafel. Een geërgerde raad weigerde onder druk wethouder Erik de Ridder een overhaast besluit te nemen.

De kermis op zaterdagen een uur eerder dicht? Unaniem stemde de gemeenteraad maandagavond in met een motie om het daar volgende week in een raadscommissie eerst nog rustig over te hebben. De geschrokken horeca op onder meer de Korte Heuvel, het Piusplein en de Stadhuisstraat moet in elk geval de ruimte krijgen tot 0.200 uur door te gaan.

Dat vindt ook verantwoordelijk wethouder Erik de Ridder (CDA, Kermis). Roel  Lauwerier (VVD) bracht zijn motie echter toch in stemming: tik op de vingers van De Ridder die verantwoordelijk was voor  een 'uiterst rommelige gang van zaken'.  

Pas maandagochtend immers werd de raad ingelicht over de kermisevaluatie. De raad werd op het laatste moment verrast door de weerstand van de horeca tegen het besluit de kermis op zaterdag voortaan een uur eerder, om 01.00 uur, te sluiten. Vooral de politie en de kermisexploitanten hadden daar eerder op aandrongen, aldus de Ridder. Het laatste uur zou de afgelopen editie vooral unheimisch zijn geweest. Later op de dag pas schotelde De Ridder de raad een lijstje met vier incidenten voor.

Geen uitstel

,,Het is misgelopen, vervelend", gaf De Ridder toe. Het vaststellen van de nieuwe kermisverordening duldde, met het oog op de naderende winterkermis, geen uitstel meer. Door het herfstreces was er volgens hem geen gelegenheid meer om eerst rustig de zaak in commissie te bespreken en partijen te horen. De raad stelde uiteindelijk de verordening wel vast, maar lichtte het punt van de vroege zaterdagsluiting eruit. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg