Volledig scherm
PREMIUM
Een uitzending van Peter R de Vries in 2010 leidde uiteindelijk tot de aanhouding van Johan L. © Still YouTube

Moordenaar Willy van Wanrooy die enkelband doorknipte, komt alsnog vrij, mét nieuwe enkelband

BREDA/TILBURG - Johan L., in 2013 veroordeeld voor de moord op Tilburger Willy van Wanrooy, komt volgende week donderdag vrij. De moordenaar kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling zijn enkelband doorknipte en weken onvindbaar bleef. Hij moest toen (na zijn nieuwe aanhouding in maart) vier maanden terug naar de gevangenis. 

De rechtbank in Breda stelde donderdag als voorwaarde dat de 44-jarige Tilburger zich meldt bij de reclassering en zich ambulant laat behandelen bij de GGZ. Ook mag hij niet in Tilburg komen en moet hij een enkelband dragen.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg