Volledig scherm
© Thinkstock

Motoragent achtervolgt dronken bestuurder zonder rijbewijs door Tilburg

Tilburg - Een 26-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag na een korte achtervolging aangehouden in Tilburg. Hij reed zonder rijbewijs en had te veel gedronken.

Een motoragent zag de bestuurder rond 01.05 uur op de Schouwburgring door een rood verkeerslicht rijden. Hij volgde de auto voor een controle. De bestuurder reed echter met hoge snelheid door de wijk Korvel, deed de verlichting uit en negeerde een stopteken. Onderweg maakte hij meerdere verkeersovertredingen en zorgde hij voor een gevaarlijke situaties voor medeweggebruikers. 

Bij het Conradhof ging de man de auto uit en verstopte hij zich. Agenten vonden de man uiteindelijk in de Paterstraat en arresteerden hem. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en een ademanalysetest wees uit dat hij te veel had gedronken. 

De man zit vast voor verhoor. 

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg