Volledig scherm
Naakte man neemt ongewenst een douche in het huis van twee vrouwen uit Tilburg. Foto ter illustratie. © shutterstock

Naakte man neemt ongewenst douche in huis twee vrouwen en wordt naakt straat op gejaagd

Twee vrouwen kregen gisteravond de schrik van hun leven toen ze ontdekten dat een onbekende man onder de douche stond in hun huis aan het Violethof in Tilburg. Ze hebben hem de straat op gejaagd, waar hij naakt door omstanders in een hoek werd gedreven.

De vrouwen belden naar het noodnummer, waarna een hondengeleider van de politie kwam om de 46-jarige man uit Tilburg aan te houden. Hij liep zonder kleren door de straat, waar een paar omstanders hem rond 18.30 uur zagen. Ze dreven hem in een hoek en konden hem in bedwang houden.

IJzeren staaf 

Op het moment dat de agent zag dat de man een ijzeren staaf bij zich had, pakte hij zijn hond erbij. Zo kon hij de man op afstand houden. De hondengeleider vroeg aan een omstander om zijn schild aan te geven, dat hij nodig had om zichzelf te beschermen.

De naakte verdachte luisterde niet naar de bevelen die de agent aan hem gaf. Juist op het moment dat de agent geweld wilde gaan gebruiken en met hond en schild de man onder controle wilde brengen, liet de man zijn staaf vallen en ging hij op de grond liggen. De agent kon hem daarop aanhouden.

Bewoonsters overstuur

De twee vrouwelijke bewoonsters waren erg overstuur, aldus een politiewoordvoerder. Ze waren thuis toen er iemand onder de douche stond, maar ze dachten van elkaar dat ze het waren. Pas toen de onbekende de slaapkamer zonder kleren binnenkwam, beseften ze dat het een ongenode gast was. 

Ze hebben de man het huis uit gejaagd met een voorwerp dat ze in hun handen hielden. Daarna is de politie gebeld. De verdachte is naar het bureau gebracht. Hij maakte een zeer verwarde indruk. Voor de slachtoffers is hulp geregeld. In de woning lagen zijn kleding en andere spullen van hem.

In samenwerking met indebuurt Tilburg