Nabestaanden kijken nog even goed naar de struikelstenen. Oud-directeur Jasper Rodenberg houdt de door basisschool De Triangel geadopteerde stenen vast, wethouder Marcelle Hendrickx (rechts) is er namens de gemeente ook bij.
Volledig scherm
Nabestaanden kijken nog even goed naar de struikelstenen. Oud-directeur Jasper Rodenberg houdt de door basisschool De Triangel geadopteerde stenen vast, wethouder Marcelle Hendrickx (rechts) is er namens de gemeente ook bij. © Jan van Eijndhoven

Negen nieuwe struikelstenen voor Joodse Tilburgers: ‘Het komt hard aan, verhalen die zo dichtbij komen’

TILBURG - Op een mooie zonnige dag zijn vandaag negen nieuwe struikelstenen in Tilburg gelegd. Levie, Roza, Hella, Max, Selma, Paul, Ruth, Joan en Robert worden herdacht in de Trouwlaan, de Tuinstraat en Philip Vingboonsstraat. Joodse Tilburgers, van wie er slechts twee de oorlog overleefden. 

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg