Volledig scherm
Er is sprake van forse rookontwikkeling. © FPMB

Niet twee maar één geit omgekomen bij stalbrand in Dongen

DONGEN - Bij de stalbrand donderdag aan de Gemeenteweg in Dongen zijn niet twee, maar is er één geit om het leven gekomen. Er zijn verder geen strafbare feiten gepleegd, meldt de politie. 

De verzekering heeft het onderzoek overgenomen en doet verder onderzoek naar de brand. 

Eerder werd gemeld dat er twee geiten waren omgekomen door de brand. Wat nu blijkt is dat er één geit om het leven is gekomen door verdrukking.

Rook ingeademd

De vlammenzee brak volgens de brandweer donderdag rond 14.15 uur uit in een berg hooi aan de kopse kant van de stal. Het betreft een open stal van ongeveer 80 bij 44 meter. Een deel van het dak is door de brand ingestort.

Zeven personeelsleden van het geitenbedrijf hebben bij het in veiligheid brengen van de geiten rook ingeademd. Zij zijn door ambulancepersoneel behandeld voor ademhalingsproblemen. Eén van hen is meegenomen naar het ziekenhuis.

Asbest

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente was alles in orde toen er bij het bedrijf een controle werd uitgevoerd.

In het voorste gedeelte van de stal zit asbest, waar nog korte tijd onrust over ontstond. Dat bleek echter niet nodig; dat gedeelte van de stal is onaangetast gebleven bij de brand. Er is geen asbest vrijgekomen.

Volledig scherm
De geiten worden in veiligheid gebracht. © FPMB

In samenwerking met indebuurt Tilburg