De Tilburgse coach Robin Simons pept het Nederlands Transplantatieteam op voor de wedstrijd tegen een team van de Tilburgse politie. Links naast hem Bob Rietbergen, 'de Wijnaldum van dit Oranje'.
Volledig scherm
PREMIUM
De Tilburgse coach Robin Simons pept het Nederlands Transplantatieteam op voor de wedstrijd tegen een team van de Tilburgse politie. Links naast hem Bob Rietbergen, 'de Wijnaldum van dit Oranje'. © © Jan van Eijndhoven

Nieuw leven dankzij nieuwe lever: kies bewust of je donor wil worden

TILBURG - Zonder donor hadden ze zondag geen van allen op het veld gestaan. ‘Dankbaar voor ons nieuwe leven’, zo luidt de boodschap van het Oranje Transplantatieteam dat voetbalde tegen de Tilburgse politie. ,,Liever bewust ‘nee’ dan donor uit laksheid.”

Allen bijna dood geweest en een rugzak vol medische ellende. Maar wie zou dat zeggen die het Nederlands Transplantatieteam gisteren in de Reeshof zag zaalvoetballen tegen het team van de Tilburgse politie? De 14 spelers - ieder met een donornier, -hart of -lever - zeiden het niet, ze lieten het zíen: ‘we tellen weer volledig mee’. Enige beperking: geen fysiek contact, geen slidings, maar dat is bij zaalvoetbal sowieso uit den boze.    

In samenwerking met indebuurt Tilburg