Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool St. Jozef in Haghorst. © Erik van Hest

‘Nieuw schoolgebouw voor Doelakkers in Hilvarenbeek op de lange baan’

HILVARENBEEK - Hilvarenbeek moet de bouw van een nieuwe school voor De Doelakkers uitstellen tot er sprake is van een ‘financieel gunstiger klimaat’. Dat is een van de voorstellen die het Beekse college doet om de tekorten in de meerjarenbegroting te dekken. De ontwikkeling van een nieuw gebouw voor basisschool St. Jozef in Haghorst moet wél doorgang vinden.

Onderwijsstichting Samenwijs Opvang en Onderwijs, waaronder De Doelakkers en St. Jozef vallen, pleit al geruime tijd voor nieuwbouw voor beide basisscholen. De huidige panden voldoen niet meer aan de eisen voor het onderwijs dat de stichting voor staat. Bovendien is het binnenklimaat in beide gebouwen ondermaats.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg