Volledig scherm
De chaos in de Korhoenstraat in Tilburg. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Nieuwe aanhouding voor geëscaleerde burenruzie in Tilburg: man (33) verdacht van poging doodslag

TILBURG - De politie heeft nog een man (33) aangehouden die betrokken was bij de totaal geëscaleerde burenruzie in de Korhoenstraat in Tilburg. Daar gingen in de nacht van woensdag op donderdag twee families, die een paar huizen van elkaar vandaan wonen, met elkaar in gevecht. Het zorgde voor een complete ravage in de straat. Twee personen raakten zwaargewond.

De zwaargewonden (63 en 35 jaar) liepen steekwonden op. Eerder werd er al een zestigjarige man uit Tilburg aangehouden. De 33-jarige verdachte die vrijdag werd aangehouden wordt verdacht van zware mishandeling en poging doodslag. Hij zit vast. De recherche zet het onderzoek voort, laat de politie zaterdagochtend weten.

Die avond kwam er bij de politie rond 21.30 uur een melding binnen dat er vernielingen waren aangebracht aan een woning in de Korhoenstraat. Toen agenten zo’n twee uur later ter plaatse wilden gaan kijken, kwam er een nieuwe melding over een grote vechtpartij in de straat, waarbij zo’n tien personen betrokken waren.

‘Grimmige situatie’

De politie, die met tien eenheden ter plaatse ging, trof een ‘grimmige situatie’ aan, met verschillende agressieve personen en mensen die in paniek waren. Beide ruziënde families hadden tijdens de vete versterking opgeroepen, waardoor de straat vol stond met auto’s. Agenten gebruikten hun wapenstok. Ook werd een politiehond ingezet om de vechtende partijen en omstanders op afstand te houden. 

Naast de twee gewonden met steekwonden, die naar het ziekenhuis moesten, troffen agenten ook een man aan die was geslagen met een slagwapen. Nadat het om 02.00 uur in de nacht weer rustig werd in de straat, bleven agenten nog een dag lang toezicht houden. De volgende ochtend werd duidelijk hoe groot de schade was: auto's waren kapot, ruiten ingeslagen en bakstenen en een scooter lagen verspreid door de straat.

Volledig scherm
Technische recherche doet onderzoek in de Korhoenstraat. © Jack Brekelmans / Persburo BMS
Volledig scherm
Technische recherche aan het werk in Korhoenstraat. © Jack Brekelmans / Persburo BMS
Volledig scherm
Technische recherche aan het werk in de Korhoenstraat. © Jack Brekelmans / Persburo BMS
Volledig scherm
Bij de woning in de Korhoenstraat waar woensdagnacht een ruzie werd uitgevochten, doet de technische recherche donderdag forensisch onderzoek. © Jack Brekelmans / Persburo BMS
Volledig scherm
Ook donderdagochtend is de zooi in de Korhoenstraat nog niet opgeruimd. © BD / Erik van Hest
Volledig scherm
De chaos in de Korhoenstraat in Tilburg nadat drie mensen zwaargewond raakten. © Persburo BMS / Jack Brekelmans

In samenwerking met indebuurt Tilburg