Volledig scherm
Foto ter illustratie © stock.xchng

Nieuwe bestemming boerderijen Goirle: honden, katten en oldtimers

GOIRLE - De eigenaar van de boerderij aan Looienhoek 1 in Riel wil het agrarisch bedrijf veranderen in een honden- en kattenpension. Gezien de ligging, dicht bij de bebouwde kom,  zien B en W van Goirle dit als een passende wijziging. Bovendien vinden ze een dierenpension verwant aan een agrarisch bedrijf en is de koerswijziging goed voor de natuur in de omgeving.

Volgens wethouder Bert Schellekens (ruimtelijke ordening) past de komst van het honden- en kattenpension in een trend. ,,Landelijk wil zo'n veertig procent van de boeren nadenken over stoppen of veranderen van het agrarisch bedrijf.” Voor het dierenpension moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Oldtimers

Ook de eigenaar van de veehouderij aan de Turnhoutsebaan 8 heeft een andere bestemming van het bedrijf voor ogen. Het plan is om materiaal van een klussenbedrijf op te gaan slaan in de opstallen. Ook ligt er een verzoek om de woning levensloopbestendig te maken.

Het agrarisch bedrijf op het perceel tegenover Goorweg in Riel krijgt eveneens een andere invulling.  Het is de bedoeling om in een deel van de stal oldtimers te plaatsen. In een ander deel komt detailhandel in de vorm van een postorderbedrijf, aldus wethouder Schellekens. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg