Volledig scherm
De priorij aan de Schans 95. © Google Maps

Norbertijnen hebben hun huis in Tilburg te koop gezet

TILBURG - De Norbertijnen hebben hun huis in Tilburg Noord te koop gezet. Vraagprijs: 545.000 euro. Het pand aan de Schans 95 is de priorij van de Abdij van Berne in Heeswijk. Een priorij is het tweede huis van een klooster.

Het betekent niet dat de Norbertijnen uit de stad vertrekken. De drie bewoners verhuizen naar de pastorie naast de kerk, zegt abt Denis Hendrickx. 

,,Beide gebouwen behouden was voor ons financieel niet haalbaar. De priorij is eigendom van de abdij, het pastoraat gaat door", motiveert hij de keuze om Schans 95 te koop te zetten.

Het in 1977 gebouwde pand met zeven kamers staat aan de voormalige frankische driehoek van de Heikant. Zo'n twintig jaar geleden kochten de Norbertijnen het. Ze woonden er met maximaal vier mensen, daarnaast werd de priorij gebruikt als gastenverblijf.

  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg