Volledig scherm
De opening van het Holland Paviljoen. Op de linkerflank Wil Versteijnen (directeur GVT), Bert Pauli (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) en Theo Weterings (burgemeester Tilburg). © provincie Noord-Brabant

Ondernemerspaviljoen in China zet Tilburgse spoorverbinding kracht bij

TILBURG - Met een grote Tilburgse inbreng is in de Chinese miljoenenstad Chengdu het Holland Paviljoen open gegaan. Nederlandse ondernemers kunnen daar hun producten onder de aandacht van Chinese importeurs brengen.

De Tilburgse burgemeester Theo Weterings, Brabants gedeputeerde Bert Pauli  en directeur Wil Versteijnen van logistiek bedrijf GVT Group of Logistics openden het paviljoen officieel. De twee bestuurders vlogen vorige week voor een bliksembezoek naar China.  

Het paviljoen helpt ondernemers de exportmogelijkheden te benutten van de treinverbinding tussen Railport Tilburg op bedrijventerrein Loven en Chengdu, de enige directe verbinding tussen Nederland en China. GVT voert die met een Chinese maatschappij uit. Vijf keer per week komen treinen uit China in Tilburg aan met containers vol materiaal voor bedrijven hier. De andere kant op is de hoeveelheid nog een stuk minder.

Weterings en Pauli willen met hun bezoek aan Chengdu de mogelijkheden voor afzet van Brabantse producten onder de aandacht brengen en die ook stimuleren. De stad is per spoor verbonden met tien steden aan de Oostkust van China. 

Het Holland Paviljoen is een hulpmiddel waar onder meer het Budelse bedrijf Nurture Brands al gebruik van maakt. Het verkoopt water met extra voedingsstoffen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. 

  1. Wanhoopsbrief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmerrie’

    Wanhoops­brief van Johan van Laarhoven aan minister: 'Haal mij en mijn vrouw uit deze nachtmer­rie’

    TILBURG - Coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die al sinds 2014 vastzit in een Thaise gevangenis, smeekt minister Ferd Grapperhaus om hem en zijn vrouw zo snel mogelijk terug naar Nederland te halen. Dat doet hij in een brief die hij ‘vanaf de betonnen vloer’ van zijn Thaise gevangeniscel heeft geschreven. ,,We slapen hier zonder bed of matras en we doen noodgedwongen in de cel onze behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg