Volledig scherm
De opening van het Holland Paviljoen. Op de linkerflank Wil Versteijnen (directeur GVT), Bert Pauli (gedeputeerde provincie Noord-Brabant) en Theo Weterings (burgemeester Tilburg). © provincie Noord-Brabant

Ondernemerspaviljoen in China zet Tilburgse spoorverbinding kracht bij

TILBURG - Met een grote Tilburgse inbreng is in de Chinese miljoenenstad Chengdu het Holland Paviljoen open gegaan. Nederlandse ondernemers kunnen daar hun producten onder de aandacht van Chinese importeurs brengen.

De Tilburgse burgemeester Theo Weterings, Brabants gedeputeerde Bert Pauli  en directeur Wil Versteijnen van logistiek bedrijf GVT Group of Logistics openden het paviljoen officieel. De twee bestuurders vlogen vorige week voor een bliksembezoek naar China.  

Het paviljoen helpt ondernemers de exportmogelijkheden te benutten van de treinverbinding tussen Railport Tilburg op bedrijventerrein Loven en Chengdu, de enige directe verbinding tussen Nederland en China. GVT voert die met een Chinese maatschappij uit. Vijf keer per week komen treinen uit China in Tilburg aan met containers vol materiaal voor bedrijven hier. De andere kant op is de hoeveelheid nog een stuk minder.

Weterings en Pauli willen met hun bezoek aan Chengdu de mogelijkheden voor afzet van Brabantse producten onder de aandacht brengen en die ook stimuleren. De stad is per spoor verbonden met tien steden aan de Oostkust van China. 

Het Holland Paviljoen is een hulpmiddel waar onder meer het Budelse bedrijf Nurture Brands al gebruik van maakt. Het verkoopt water met extra voedingsstoffen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. 

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg