Een wedstrijd in het Brabantse amateurvoetbal van afgelopen weekeinde. De KNVB gaat nader onderzoek doen naar de invloed van criminele sponsors op het amateurvoetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wedstrijd in het Brabantse amateurvoetbal van afgelopen weekeinde. De KNVB gaat nader onderzoek doen naar de invloed van criminele sponsors op het amateurvoetbal. © Marc Bolsius

Onderzoek bij twaalf Brabantse clubs: amateurvoetbal moet foute sponsors buitenschoppen

TILBURG - Amateurvoetbalclubs moeten beter hun best doen om criminele sponsors buiten de deur te houden. Dat concludeert de Brabantse taskforce drugscriminaliteit uit een onderzoek onder twaalf Brabantse clubs in de hogere klassen van het amateurvoetbal.

 1. ‘Helemaal van de koekoek’ kan W. amper nog herinneren dat hij is opgepakt met hulp van een helikopter
  PREMIUM

  ‘Helemaal van de koekoek’ kan W. amper nog herinneren dat hij is opgepakt met hulp van een helikopter

  BREDA/TILBURG - Voor zijn aanhouding moest de Gilzerbaan in Tilburg worden afgesloten, werd een politiehelikopter ingezet en werd een zwaarbewapend ‘peloton’ aan politieagenten ingezet. Nu zit de 42-jarige D. W. uit Tilburg kalm voor de politierechter op verdenking van het bedreigen van een verpleegkundige. ,,Ik weet er heel weinig nog van, flarden. Dat er een helikopter boven me vloog, niet veel meer.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Aboutaleb maakt indruk met boodschap aan relschoppers: 'Een goed gevoel?'
  Play

  Aboutaleb maakt indruk met boodschap aan relschop­pers: 'Een goed gevoel?'

 2. Dit was Nederland vandaag: dinsdag 26 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: dinsdag 26 januari