Volledig scherm
PREMIUM
Rick Vermeulen (r), eigenaar van de Bierschuur in Poppel geeft advies aan klanten Peter Denissen (l) uit Goirle en Bert van Rooij uit Tilburg. © Pix4Profs/René Schotanus

Ook bij De Grens is verdeeldheid over Europa. Ondanks goedkoper bier en de goedkope benzine in Poppel

TILBURG/POPPEL - Het is zoef de grens over - een paar meter maar - en het bier, de sigaretten, shag en de benzine zijn goedkoper dan in Nederland. Er zijn veel auto’s met Nederlandse nummerborden bij De Grens in Poppel. Niemand vraagt om een paspoort, niemand betaalt invoerrechten. Het is het gevolg van Europese samenwerking. Dan zou je denken dat klanten enthousiaste pleitbezorgers voor Europa zijn. Maar dat is slechts ten dele zo, niet iedereen is gaan stemmen voor het Europees Parlement.

,,Ik heb mijn stembiljet vanmorgen verscheurd”, zegt Leendert Bom (72) uit Tilburg. Hij staat met zijn auto bij de pomp. ,,Geen Belg of Duitser gaat mij vertellen wat ik moet doen. Ik ben liberaal, maar het standpunt van de VVD staat me niet aan. Ik heb overal gewoond, Afrika, Zuid-Amerika, België en zie eens hoe Vlamingen en Walen met elkaar omgaan. Europa, ik moet er niks van hebben. Mijn vrouw is het niet met me eens.”

 1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”
 2. Financieel herstel gloort voor gemeente Alphen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’
  PREMIUM

  Financieel herstel gloort voor gemeente Alp­hen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’

  ALPHEN-CHAAM - Waar andere gemeenten in de regio flink moeten bezuinigen vertoont de gemeentebegroting van Alphen-Chaam relatief goed nieuws. De laatste jaren leek ook Alphen-Chaam in zwaar financieel weer te komen. Tegenvallers in de jeugdzorg zorgden onder andere voor rode cijfers. Maar nu lijkt herstel zich aan te kondigen. Daarmee is Alphen-Chaam een uitzondering in de regio.

In samenwerking met indebuurt Tilburg