Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de campus van Tilburg University. © Stephan Jongerius

Ook bij Tilburg University willen ze meer vrouwen, maar zonder drastische maatregelen

TILBURG - Bij Tilburg University waagt niemand  zich aan een oordeel over de drastische stap van de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e), die de komende anderhalf jaar alleen nog vrouwen aanneemt. ,,Dat is appels met peren vergelijken.” Bij de hogescholen in de regio speelt het probleem minder. 

Ruim een op de vijf hoogleraren op Tilburg University is vrouw. Dat is niet veel, maar alvast beter dan begin 2017 toen het percentage op 15,5 procent bleef steken. Toch is er nog veel werk te verzetten, meent Tineke Bennema van de universiteit. ,,Hoe hoger de positie, des te lager het percentage vrouwen.” 

 1. Tientallen kinderen betrokken bij busongeluk, buurtbewoner Chris vangt ze op
  Update & VIDEO

  Tientallen kinderen betrokken bij busongeluk, buurtbewo­ner Chris vangt ze op

  Op de A58 bij Oirschot is vanmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met daarin 54 kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun vijftien begeleiders. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto’s betrokken. De inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De kinderen en hun begeleiders zijn opgehaald en opgevangen bij een in de buurt wonende man in zijn boerderij. Inmiddels zijn ze weer onderweg naar huis.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging

In samenwerking met indebuurt Tilburg