Een belangrijk puzzelstuk daarvan is het Louis Bouwmeesterplein. ,,Dat kunnen we toch wel een doorn in het oog noemen”, zegt Foesenek over het ‘plein’ dat eigenlijk niet meer dan een grote parkeerplaats is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een belangrijk puzzelstuk daarvan is het Louis Bouwmeesterplein. ,,Dat kunnen we toch wel een doorn in het oog noemen”, zegt Foesenek over het ‘plein’ dat eigenlijk niet meer dan een grote parkeerplaats is. © Jan Stads / Pix4Profs

Ook Schouwburgring en Louis Bouwmeesterplein moeten mooier: kiosken al verkocht

TILBURG - Gaat de slopershamer diep in het Louis Bouwmeesterplein? Of blijft het bij een kleine herontwikkeling van het lelijke ‘plein’ tussen schouwburg en Jumbo? Er wordt druk op gestudeerd: rond de zomer moet duidelijk zijn wat mogelijk is. Ontwikkelaar BPD heeft ondertussen de kiosken van de Schouwburgpromenade gekocht en de winkelrij ertegenover.  

  1. Flaneer over tegels met poëtische regels
    PREMIUM

    Flaneer over tegels met poëtische regels

    Ellen Warmond schreef ooit: Poëzie is een steen / die een steen ontmoet / en moet slikken van ontroering. Het begin van een kort gedicht. Dat past op een stoeptegel. Misschien heb je het wel eens gezien. Jarenlang lag het bij de Schouwburg. Samen met negentien andere tegelgedichten. Onder meer van Hugo Claus en Marijke Boon, Cees Buddingh’ en Paul van Ostaijen. En Jules Deelder: alles blijft / alles gaat voorbij / alles blijft voorbijgaan. De poëzie lag op straat. Lag. Verleden tijd. Want ook dit is van voorbijgaande aard gebleken. De tegels passen niet in het ontwerp van het nieuwe Stadsforum. En dus lijden ze een slapend bestaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg