Verborgen stuifzand op de Regte Heide. Wim de Jong (links) en Jeroen van Oosterhout van Brabants Landschap inspecteren het afschrapen van een duinkop.
Volledig scherm
PREMIUM
Verborgen stuifzand op de Regte Heide. Wim de Jong (links) en Jeroen van Oosterhout van Brabants Landschap inspecteren het afschrapen van een duinkop. © Pix4Profs / Joris Buijs

Op de hei bij Goirle en Hilvarenbeek gaat alles uit de kast voor pieper, tapuit en grutto

GOIRLE/HILVARENBEEK - De planten en dieren van de Regte Heide en het Riels Laag (Goirle/Riel) en van de Roovertsche Heide (Hilvarenbeek) hebben er geen weet van. Maar in die gebieden wordt verspreid over de komende vijf jaar hard voor hen gewerkt. Zeker de pieper, de tapuit en de grutto moeten profiteren van plaggen, mineralen strooien, bomenkap en de aanleg van akkertjes. 

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. De Jonge: 'Het virus heeft ons al zo vaak verrast'
  Play

  De Jonge: 'Het virus heeft ons al zo vaak verrast'

 2. Biden wil conflict met Rusland ‘de-escaleren’
  Play

  Biden wil conflict met Rusland ‘de-escaleren’