Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Opnieuw feest gestopt door politie: meer dan tien jongeren bijeen in Middelbeers

MIDDELBEERS - Ze lijken het maar niet te leren. Opnieuw zijn feestvierders in Brabant dit weekend stiekem bijeengekomen. Ditmaal moest de politie ingrijpen op een bijeenkomst in Middelbeers. Hier waren meer dan tien jongeren aan het feesten.

Dat meldt een betrokken wijkagente op sociale media. Ze benadrukt nog maar eens dat feesten, ook op privéterrein, strafbaar is vanwege de noodverordening. Die geldt om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

De agente moest in dezelfde dienst ingrijpen omdat er illegale prostitutie plaatsvond aan de rand van Oirschot, laat ze weten.

In Breda gingen feestvierders op hetzelfde moment nog een stap verder. De politie daar zette een groot huisfeest - compleet met dj, geluidsinstallatie en lichtshow - stop. Op het feest waren tientallen personen vlakbij elkaar aan het dansen. Schrijnend: een straat verderop was ambulancepersoneel bezig met een mogelijke coronapatiënt.

Vorige week ook al feesten

Vorig weekend beëindigde de politie al bijeenkomsten in onder meer Dongen (twee feesten), Waalwijk en Loon op Zand. Groepen van drie of meer personen die zich in de publieke ruimte bevinden en minder dan 1,5 meter afstand houden, zijn strafbaar. Voor huishoudens geldt een uitzondering. Georganiseerde bijeenkomsten zijn sowieso strafbaar.

Bezoekers van bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar). ,,Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het belangrijk dat iedereen daar zijn of haar verantwoordelijkheid in neemt”, aldus de politie. Vrijdagavond werd tevens ingegrepen bij een Schijt aan corona feest in het Twentse Borne. 

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg