Oud-conductrice over Dag van het TreinRespect: 'Een keer gedacht dat iemand me dood wilde steken'

VIDEOTILBURG - 12 juni is sinds vorig jaar de 'Dag van het TreinRespect'. Deze dag werd uitgeroepen door treinreiziger Melanie Esther van Eunen, met als doel dat er stilgestaan wordt bij het respect dat treinpersoneel verdient in plaats van ze te negeren of agressief te bejegenen.

May Niessen werkt al 29 jaar voor de NS en vindt het 'helemaal geweldig' dat dit initiatief is genomen. Ze werkt op het station in Tilburg als servicemedewerkster en is oud-conductrice. Het vervelendste dat ze ooit mee heeft gemaakt tijdens haar werk? ,,Bij Elst was er een keer iemand van wie ik dacht dat hij me dood wilde steken. Het heeft toen lang geduurd voor ik weer aan het werk ging. Beetje bij beetje kwam ik terug in de maatschappij. De NS heeft me toen ontzettend goed geholpen." Niessen is van mening dat een dergelijk incident niet je leven moet gaan beheersen. ,,Ik ben weer zo vrij als een vogel. Maar je blijft wel alert, want je weet nooit wanneer iemand een gekke streek uit gaat halen."

Niessen is blij met de 'Dag van het TreinRespect'. ,,Het mag voor meer beroepen hoor, maar ik denk dat iedereen het met me eens is dat dit een heel goed initiatief is. Fijn dat we gezien worden, we staan altijd ons mannetje voor de reiziger. Onlangs nog hebben we in Breda een jongen geholpen die zo dronken was dat hij niet op zijn benen kon staan. Zijn moeder kwam hem toen halen. Later stuurde ze een bedankje naar onze klantenservice." 

Volledig scherm
NS-medewerkster en oud-conductrice May Niessen. © Eva de Schipper
  1. ‘Fascistische en gevaarlijke’ speech Baudet verbaast arabist Tilburg University: 'Waarom zegt hij dit?’

    ‘Fascisti­sche en gevaarlij­ke’ speech Baudet verbaast arabist Tilburg University: 'Waarom zegt hij dit?’

    TILBURG - De overwinningsspeech die FvD-leider Thierry Baudet woensdagavond voor zijn achterban hield staat bol van naar fascisme riekende teksten die sterk doen verlangen naar het Nederland van de negentiende eeuw. Dat is de conclusie van Jan Jaap de Ruiter, arabist en universitair docent Culturele Studies bij Tilburg University. ,,Zijn uitspraken over een gezuiverd en boreaal Nederland zijn zorgelijk en bedreigend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg