Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Barbara Sauvaitre aan het werk in cultuurcentrum Monopole. © Jan van Eijndhoven/Beeld Werkt

Oude kaarsenhouders Hasseltse Kapel krijgen nieuw leven, als kunst

TILBURG - Tijdens de Mariamaand branden er duizenden kaarsen in de Hasseltse Kapel. Wat gebeurt er met de opgebrande kaarsen? Het vormt de basis van een kunstproject van Barbara Sauvaitre, met haar 'Gedachtegang' in cultuurcentrum Monopole.

Gedachtegang bestaat straks uit een gordijn van vijftig centimeter breed en twee meter hoog. Bevestigd aan een constructie van beton hangen ruim duizend plastic kaarsenhouders als een scherm naar beneden. ,, Ik ben begonnen met het idee dat mensen een kaarsje branden met de gedachte aan anderen", zegt Sauvaitre. ,,Daaruit ontstond het idee voor Gedachtegang. Dit is voortborduren op denken aan anderen."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fiets van plotseling overleden vader van Isolde (18) en Flavio (16) gestolen in Tilburg: ‘We zijn er kapot van’
    video

    Fiets van plotseling overleden vader van Isolde (18) en Flavio (16) gestolen in Tilburg: ‘We zijn er kapot van’

    TILBURG - Een diefstal met grote emotionele gevolgen. Onbekenden zijn er vorige week vandoor gegaan met de fiets van Tilburger Fokke Dijkstra, die in augustus vorig jaar plotseling in zijn slaap overleed. Zijn kinderen, Isolde en Flavio, zijn er helemaal kapot van. ,,Het maakt ons niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, zolang je de fiets maar terugbrengt. Alsjeblieft.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg