Volledig scherm
Lege schappen in de supermarkt. © Laura Denissen

Overstromingen grootste zorg voor Laura en kinderen in Texas

Orkaan HarveyWindsnelheden tot wel honderddertig kilometer per uur, lege schappen in de supermarkten en orkaan Harvey die jouw kant op komt. Voor de Nederlandse Laura Denissen en haar kinderen is het zaterdagochtend lokale tijd, in een buitenwijk van de Texaanse stad San Antonio, afwachten en hopen dat het meevalt.  

Vijf jaar geleden vertrok de familie Denissen naar de Verenigde Staten om de Amerikaanse droom van haar man, profvoetballer Hans Denissen (ex-Willem II) waar te maken. Hans speelt nu indoorvoetbal in Milwaukee (Wisconsin). Laura besloot om met haar kinderen, Sophia van zes jaar oud en Beaux van negen maanden oud, voor vakantie terug te gaan naar waar de droomcarrière begon: San Antonio in Texas. Orkaan Harvey is echter aan wal gekomen, waardoor de vakantie uit is gelopen tot een gevaarlijke situatie voor het gezin.

Vast in huis

Quote

,,Er wordt verwacht dat er wel 55 centimeter aan neerslag kan gaan vallen, dus wij maken ons vooral zorgen om overstromingen."

Laura Denissen, vanuit San Antonio (Texas)

,,We zaten op een grote ranch bij vrienden die wat zuidelijker van San Antonio lag. Toen ze hoorden dat het door de komst van de orkaan te gevaarlijk werd, hebben ze ons naar een andere locatie gebracht, waar het wat hoger is en de regen niet snel de huizen in zal stromen", vertelt de 34-jarige Laura. 

Op het moment ondervinden grote delen van Texas overlast door water door de komst van orkaan Harvey. De grond kan de grote hoeveelheden water niet opvangen waardoor wegen onbegaanbaar zijn geworden. ,, De mensen waar ik eerst verbleef, zitten door de regen, de modderstromingen en de wind nu vast in hun huis en kunnen er dinsdag waarschijnlijk pas uit." 

Nu zit Laura in een appartement van vrienden in een buitengebied van San Antonio, vanuit waar ze veel contact heeft met haar bezorgde man Hans. Hij is nog in Milwaukee. ,,Gisterenavond waren de ramen hier nog dichtgetimmerd, inmiddels is het iets rustiger. Wij moeten nu afwachten tot later op de dag wat er van het weer gaat worden. Er wordt verwacht dat er wel 55 centimeter aan neerslag kan gaan vallen, dus wij maken ons vooral zorgen over overstromingen."

Lege schappen

Even naar de supermarkt gaan om babymelk te halen voor de pas negen maanden oude Beaux viel tegen voor Laura. ,,Je moet je voorstellen dat een winkel hier net zo groot is als een Albert Heijn XL in Nederland. Maar toen ik daar aankwam waren alle schappen leeg. Alles was weg, vooral de donuts waren nergens meer te vinden", grapt de Tilburgse. 

Later op de dag gaat Laura nog een keer naar buiten om te kijken hoe het ervoor staat in het gebied. ,,Amerikanen hebben toch de neiging om dingen groter te maken dan dat ze zijn, dus daarom wil ik nog de ramptoerist uithangen. Mocht het echt te erg zijn, dan ga ik uiteraard niet. Het is nu een kwestie van afwachten en hopen dat het allemaal meevalt."

In samenwerking met indebuurt Tilburg