Volledig scherm
Iefke, Ties en Nine (vlnr) genoten op de eerste zomerse dag al van het zwemwater bij Strandbad De Rauwbraken in Berkel-Enschot © Rudolf Robben

Paasweekend start in Berkel-Enschot met eerste zwempartij

BERKEL-ENSCHOT - Terwijl op de radio nog gewaarschuwd wordt voor koud zeewater, speelden in Strandbad de Rauwbraken in Berkel-Enschot de eerste kinderen al in het water. 

Nine (7), Ties (4) en Iefke (4) zijn met hun ouders naar het strandbad gekomen. ,,Even het abonnement ophalen en met een borreltje het paasweekend inluiden. Mooie combinatie toch?” zegt één van de ouders. Voor de kinderen is het strand en het water veel interessanter, hoewel het nog wel koud is. 

,,Het is wel koud water”, zegt Nine, ,,maar wel leuk dat we nu al kunnen zwemmen.” Ook Ties vindt het water koud, maar verder is het super: hij steekt tien vingers op om de sfeer te beoordelen. Iefke vindt het niet zo koud, zegt ze enigszins bibberend. ,,Maar ik vind het wel heel leuk dat je er nu al in kunt. En lekker kunt spelen in het zand.”

 1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

  TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”
 2. Financieel herstel gloort voor gemeente Alphen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’
  PREMIUM

  Financieel herstel gloort voor gemeente Alp­hen-Chaam. ‘We hebben mooie stappen kunnen maken’

  ALPHEN-CHAAM - Waar andere gemeenten in de regio flink moeten bezuinigen vertoont de gemeentebegroting van Alphen-Chaam relatief goed nieuws. De laatste jaren leek ook Alphen-Chaam in zwaar financieel weer te komen. Tegenvallers in de jeugdzorg zorgden onder andere voor rode cijfers. Maar nu lijkt herstel zich aan te kondigen. Daarmee is Alphen-Chaam een uitzondering in de regio.

In samenwerking met indebuurt Tilburg