Volledig scherm
Met een enkelband met gps kan de meldkamer van de reclassering in de gaten worden gehouden waar een verdachte is. © ANP XTRA

Papa met enkelband: overvalverdachte uit Tilburg krijgt verlof voor geboorte kind

TILBURG/ZALTBOMMEL/WAALWIJK - Een van de vier verdachten van de overval op een woning in Zaltbommel in december 2018 mag deze maand twee dagen de cel uit om bij de geboorte van zijn kind te zijn. 

De advocaat van de 26-jarige man uit Tilburg heeft het verlof voor elkaar gekregen bij de rechtbank in Arnhem. De man zit met nog drie anderen in het huis van bewaring in afwachting  van het proces over de zaak in oktober. 

In been geschoten

Bij de overval, die om de hoek van het politiebureau van Zaltbommel werd gepleegd, schoot de politie een van de overvallers in het been. De Tilburger werd in juni in Kaatsheuvel gepakt als laatste van de vier verdachten. 

De verdachte krijgt een enkelband om als zijn vrouw bij haar ouders thuis of in het ziekenhuis in Breda gaat bevallen. De andere verdachten zijn twee Tilburgers en een man uit Waalwijk. 

  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).

In samenwerking met indebuurt Tilburg