Volledig scherm
Met het leggen van een vloerplaat en rood-witte slingers werd het startsein voor de bouw van 43 woningen van fase 2 van Park Centraal gevierd. © Hein Eikenaar/BD

Park Centraal gaat volgende bouwfase in: 43 huizen erbij in de Reeshof

TILBURG - Toekomstig bewoners, de gemeente Tilburg en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben woensdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van 43 woningen aan de uiterste westrand van de Reeshof. Het betreft de tweede fase van Park Centraal. 

Rond een centraal gelegen park van twee hectare over de hele lengte van het gebied komen uiteindelijk 360 woningen, veelal in de jaren 30 stijl. De bouw van de eerste 56 woningen startte eind vorig jaar. De verkoop van de de derde fase is onlangs gestart.

In de tweede fase worden 37 koop- en 6 huurwoningen gerealiseerd, waarvan acht nul-op-de-meterwoningen. Met het symbolisch plaatsen van een vloerplaat door enkele bewoners, wethouder Mario Jacobs en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, werd woensdag de bouwstart gevierd.

Naar verwachting worden de  eerste van de 43 woningen begin 2019 opgeleverd.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg