Volledig scherm
Pastoor Harm Schilder © Unknown

Pastoor Harm Schilder gaat zijn klokken in Bladel luiden

TILBURG - Harm Schilder verlaat Tilburg. De behoudende pastoor wordt in februari benoemd in de parochie van Bladel. Schilder haalde de afgelopen jaren geregeld het nieuws. Zo joeg hij omwonenden van zijn inmiddels aan de eredienst onttrokken kerk aan de Ringbaan West tegen zich in het harnas door het luiden van de klokken in de vroege ochtend.

Schilder krijgt in Bladel ondersteuning van de jonge priester Sacha Steijaert, die zelf in januari als pastor aantreedt in Reusel. Daar vertrok onlangs pastoor Karel van Roosmalen na ruzie met parochianen. Bestuurlijk verantwoordelijk in Reusel wordt Leendert Spijkers, deken en pastoor van Oirschot.

Op de site van de Tilburgse Emmausparochie laat Schilder weten het jammer te vinden dat hij in Tilburg verlaat. 'De mensen zijn me dierbaar geworden en er zijn veel mooie dingen tot ontwikkeling gekomen in het pastoraat. Dat mag een ander nu voortzetten. Ik begrijp de zorg van de bisschop voor plekken zonder priester.’

Deken J. Miltenburg is benoemd tot administrator van de Emmausparochie. 'Hij zal in overleg met het team van de Goede Herderparochie zorg dragen voor de goede voortgang van het pastoraat', zo staat te lezen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg