Volledig scherm
In een lege hal van StandardAero in Tilburg staat voor de werkonderbrekers een frietkraam. © Peter Reniers

Personeel StandardAero in Tilburg legt werk twee uur neer

TILBURG - Het personeel van onderhoudsbedrijf StandardAero in Tilburg onderbreekt donderdagmiddag het werk voor twee uur. Vakbond FNV Metaal polst in die tijd de leden over het aangekondigde verlies van 30 banen. 

De onderbreking van het werk is om 12 uur begonnen. Zowel de bond als de OR geven uitleg over de stand van zaken. 

Het door het Amerikaanse moederbedrijf aangekondigde ontslag van 37 werknemers (omgerekend 30 voltijdsbanen) heeft het personeel van StandardAero verbijsterd.  De ondernemingsraad en FNV Metaal tasten sinds dat bekend werd in het duister over de vraag waarom de Tilburgse vestiging, die goed zou draaien, wordt getroffen.  De werkonderbreking moet mede druk op de ketel zetten. 

De vakbond vindt het verlies van 30 arbeidsplaatsen 'buitensporig, vooral omdat deze aankondiging haaks staat op de mogelijkheden van het bedrijf in Tilburg'. De OR is door de bedrijfstop om advies gevraagd. Die 'neigt naar een negatief advies', aldus FNV-bestuurder Peter Reniers. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg