Volledig scherm
PIjnboomflat aan de achterkant: de gemeente wil aan weerszijden ruimte voor voetgangers © Google Streetview

Pijnboomflat roert zich: ‘Tilburg, blijf af van onze parkeerstrook’

TILBURG - Protest in de Pijnboomflat: de bewoners willen dat de gemeente Tilburg ruimte laat voor het parkeren van auto's aan de achterzijde.

Honderd handtekeningen, evenveel als het aantal adressen van de Pijnboomflat, zijn verzameld door de bewonerscommissie. ,,De gemeente is een herinrichting van het terrein van plan", zegt Marian van Dommelen. ,,We hebben altijd over de hele lengte van de straat kunnen parkeren, maar nu moet er een stoep bijkomen. Waarom? Langs de garageboxen is al ruimte voor voetgangers.”

Quote

Onze kinderen of de thuiszorg moeten ook kunnen parkeren

Marian van Dommelen (bewonerscommissie Pijnboomflat)

Er is nu al nood aan parkeerplekken, zegt Van Dommelen. ,,Vorig jaar zijn er 54 appartementen gebouwd op de plek waar eens een antiquair en een dakdekker hun bedrijf hadden.  Die mensen moeten ook hun auto kwijt kunnen.” De garageboxen van de Pijnboomflat kunnen de vraag niet opvangen: ,,Niet iedereen heeft zo'n garagebox. Maar ook onze kinderen of de thuiszorg moeten kunnen parkeren.”

Raadslid Hans Smolders grijpt het vragenhalfuurtje maandag aan om de grieven van de bewoners onder de aandacht van het college te brengen. Volgens Smolders hebben de bewoners hun zaak tijdens een bewonersavond in november in de Boomtak helder uiteengezet, maar is er niet naar hen geluisterd. Hij wil dat de bewonerscommissie alsnog wordt gehoord.

Volledig scherm
PIjnboomflat aan de zijde van de Hart van Brabantlaan © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Tilburg