Volledig scherm
De Tilburger wilde net onder de douche springen © Archieffoto

Poedelnaakte Tilburger (65) slaat met zijn stofzuiger drie inbrekers zijn huis uit: 'Ik laat niet met mij sollen'

TILBURG – Vechten met inbrekers: we doen het niet snel, laat staan naakt. Maar dat is precies wat een 65-jarige man uit Tilburg wel deed toen hij in zijn eigen huis oog in oog kwam te staan met drie onbekende mannen. Door te zwaaien met een onderdeel van zijn stofzuiger wist hij de inbrekers te verjagen. Hij kan er na afloop een beetje om lachen. ,,Ik had geen tijd om een T-shirt aan te doen.”

Het is donderdagavond. De man, die aan de Hazennest-Oost woont, voelt zich niet goed en gaat redelijk vroeg onder de wol. 

Rond vier uur 's nachts wordt de man badend in het zweet wakker. Toch nog even douchen, en dan weer rustig verder slapen.

Gestommel
Als de man onder de douche wil springen, klinkt er gestommel. Zijn hond blaft richting de achterdeur, waar een hoop kabaal vandaan komt. De man loopt in adamskostuum de gang in en schrikt zich rot: drie wildvreemde mannen staan met een schroevendraaier voor zijn neus.

,,Ik riep wat ze moesten en schreeuwde dat ze weg moesten gaan”, zegt de bewoner van Kroatische afkomst. ,,Dat gebeurde niet en dus pakte ik de metalen voet van een stofzuiger die in de gang stond vast en sloeg daarmee in op de mannen. Eén van hen raakte ik vol op zijn hoofd, de ander tikte ik licht aan tegen zijn hand. Ze hadden geluk dat mijn hond aangelijnd was."

'Stijf van de adrenaline'
Eén van de inbrekers probeert nog terug te slaan met een schroevendraaier, maar daartoe krijgt hij de kans niet. Hij en zijn twee boevenvrienden houden het voor gezien. ,,Ik stond op dat moment stijf van de adrenaline, ik moest en zou deze mannen weg krijgen uit mijn huis. Het was een kwestie van overleven”, zegt hij. ,,Gelukkig hebben ze mij niet klein gekregen. Met mij valt niet zomaar te sollen.”

Waarom de inbrekers die nacht uitgerekend zijn huis uitkozen, durft de bewoner niet te zeggen. ,,Er staan hier wat klassieke meubels en ik heb best een mooie televisie, al zeg ik het zelf, maar of deze mannen daar vanaf wisten… Ik denk het niet, ik denk dat het puur toeval is geweest. Maar gelukkig hebben ze de verkeerde man getroffen, die ook nog eens naakt was.”

Veiligheidsmaatregelen
Uit voorzorg heeft de 65-jarige bewoner veiligheidsmaatregelen getroffen om de kans op een tweede inbraak te beperken. ,,Ik heb de sloten vervangen, de deur verstevigd en sterker glas laten zetten. Of ik mij onveilig voel? Nee, ik ben voor niemand bang. Ik voel mij ondanks mijn leeftijd nog best sportief”, besluit de Tilburger lachend.

De politie is nog altijd naarstig op zoek naar de inbrekers. Van hen ontbreekt nog elk spoor. Volgens de bewoner vluchtten zij rond halfvijf 's ochtends de woning uit.

In samenwerking met indebuurt Tilburg