Volledig scherm
Oud-stadsdichter Martin Beversluis © Beeld Werkt

Poëzie tussen de meubels van Peerke

TILBURG -  Acht stadsdichters telt Tilburg, bijna allemaal mannen. Zes treden op tijdens de kortste nacht bij Peerke's Meubelzaak aan de Korvelseweg. Oud-stadsdichter Esther Porcelijn en de huidige stadsdichter Onias Landveld zijn verhinderd. Zij worden vervangen door de dichters Karlijn Vlaardingerbroek, Ko de Laat en Daan Taks. De kortste nacht is van 20 op 21 juni. 

Meubelhandelaar Peerke is al sinds zijn lagereschooltijd geïnteresseerd in poëzie. om die reden zet hij de zaal open voor liefhebbers van poëzie. Bij succes krijgt het evenement 'Peerke Dicht' een vervolg. Voormalig stadsdichters JACE van de Ven, Cees van Raak, Jasper Mikkers, Martin Beversluis, Nick J. Swarth en Frank van Pamelen treden op. 

De poëzie-avond staat in het teken van de langste dag/kortste nacht. Het eerste gedicht klinkt op het moment van zonsondergang, in Tilburg is dat  om 22.01 uur. Peerke zet zijn te koop staande zitbanken in een halve cirkel, waarop het publiek in lounge-sfeer om de dichters heen zit. Ze horen in ieder geval een gedicht over de langst dag of de kortste nacht. 

Peerke Dicht, woensdag 20 juni, aanvang 22.01.  Adres : Korvelseweg 159 Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Tilburg