Volledig scherm
Thinkstock stockpzc stockadr stock politie © StockPZC

Politie krijgt lift van burgers bij jacht op verdachte Tilburger (31) die op agent inreed

De Maastrichtse politie heeft zondagnacht hulp gekregen van burgers bij de jacht op een Tilburger die op een politiewagen was ingereden in Maastricht. Dat meldt De Limburger.

Een patrouille wilde kort na middernacht op de Sint Pieterskade in Maastricht een auto controleren in verband met een auto-inbraak die kort tevoren in de buurt was gepleegd. De man verzette zich echter hevig en probeerde ervandoor te gaan, waarbij hij inreed op een van de agenten. Die loste een waarschuwingsschot, waarna de man te voet op de vlucht sloeg. Niemand raakte gewond.

Buurtbewoners

Een andere patrouille was elders in de stad bezig met een buurtonderzoek, toen ze de melding kreeg van de voortvluchtige man. Hun dienstvoertuig stond echter zo’n tweehonderd meter verderop. Twee behulpzame buurtbewoners gaven de agenten daarop een lift naar de politieauto, zodat ze snel ter plekke konden gaan.

Daar konden dezelfde agenten, na een korte zoektocht, de verdachte arresteren. Deze man, een 31-jarige Tilburger, had zich in een tuin verstopt tussen een rij hortensia’s.

Onderzoek

De Sint Pieterskade, waar het waarschuwingsschot gelost werd, werd lange tijd afgezet voor onderzoek. Dat is nog niet afgerond, meldt de politie.

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

In samenwerking met indebuurt Tilburg