Volledig scherm
De politie waarschuwt langs de Reeshofdijk met een matrixbord voor straatrovers. © Hein Eikenaar/BD

Politie pakt drie tieners op voor gewelddadige straatroof in Tilburg

TILBURG - De politie heeft drie jongens van 16 en 17 jaar uit Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof op zaterdag 19 oktober op de Reeshofdijk.

Op zaterdag 19 oktober werd een 14-jarige jongen op de Reeshofdijk geschopt en bewusteloos geslagen door een aantal jongens. Hierbij werden ook diverse spullen van hem gestolen. 

Uit onderzoek bleek dat drie jongens vermoedelijk betrokken waren bij de mishandeling en beroving. Op woensdag 8 januari werd een 17-jarige Tilburger aangehouden, afgelopen maandag een 16-jarige jongen uit Tilburg en dinsdagmiddag werd er een 17-jarige Tilburger aangehouden.

Reeshofdijk en Langendijk

De Reeshofdijk en de Langendijk in Tilburg werden in de laatste maanden van 2019 geteisterd door straatroven. Slachtoffers waren steeds fietsers. In bijna alle gevallen ging het om jonge daders.

Er werden meerdere maatregelen genomen om het aantal straatroven op de straten naar beneden te brengen. Zo werden er extra camera's opgehangen bij de straat, gingen agenten toezicht houden, maar werd er ook politie te paard ingezet.

In samenwerking met indebuurt Tilburg