Volledig scherm
De foto van de 'verdachte', die maandag werd getoond in Bureau Brabant. Dinsdag bleek dat de jongeman links helemaal niets met de zaak te maken heeft. © Bureau Brabant

Politie pakt groots uit met verkeerde verdachte: foto blijkt van onschuldige man

De jongeman die maandagavond in opsporingsprogramma Bureau Brabant werd getoond als verdachte van een zware mishandeling op het Korvelplein in Tilburg, blijkt niets met de zaak te maken te hebben. Er blijken twee foto's verwisseld. De politie biedt dinsdag excuses aan. 

De foto van de 'verdachte' werd maandag wijd verspreid op internet. Het zou gaan om de jongeman die op 2 augustus vorig jaar een 73-jarige man van een trap duwde. Die raakte daarbij zwaargewond. 

Grote fout

Het blijkt echter te gaan om een misverstand. De familie van de jongeman belde dinsdag geschrokken naar de politie, met de mededeling dat de man onschuldig is. Na enig uitzoekwerk kwamen agenten tot de conclusie dat er een grote fout is gemaakt. 

Tijdens het onderzoek kregen de rechercheurs twee foto's aangeboden van twee verschillende jongemannen in witte t-shirts. Op één daarvan zou wél de dader staan, maar in het opsporingsprogramma werd de verkeerde foto getoond. 

Hoe dat kon gebeuren wordt nog uitgezocht. Om de schade voor de jongen te beperken is de foto direct van de site en sociale media van de politie gehaald. De politie heeft excuses aangeboden aan de familie van de jongen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Floor Westerburgen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    Floor Westerbur­gen is nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg

    TILBURG - Floor Westerburgen is de nieuwe directeur van Stichting Ateliers Tilburg. Ze volgt Alex van Zundert op, die de stichting elf jaar leidde. Westerburgen was in het verleden verantwoordelijk voor het pr- en communicatiebeleid van het Textielmuseum en beschikt over een breed netwerk in de culturele sector. Ze gaat deze nieuwe functie vervullen naast haar huidige werkzaamheden bij het Theresialyceum. Van Zundert (69) draagt het stokje met ingang van 1 december over.

In samenwerking met indebuurt Tilburg