Volledig scherm
© Thinkstock

Politie Tilburg slingert 304 fietsers zonder licht op de bon

TILBURG - 304 boetes á 55 euro voor fietsers die geen goede verlichting op hun rijwiel hadden, dat is de opbrengst van een week lang gericht controleren door de politie in Tilburg, Gilze-Rijen, Dongen, Hilvarenbeek en Goirle.

De controles hadden onder meer plaats op de Heuvelring, het Iepenpad en de Boomstraat in Tilburg. Behalve de 304 overtredingen bleek in veruit de meeste gevallen de verlichting van passerende fietsers wél in orde, aldus de politie. Overigens kregen ook acht automobilisten een bon omdat hun verlichting niet in orde was.

De politie houdt de controles als onderdeel van de campagne 'Ik val op', waarin agenten de komende maanden regelmatig op pad zullen gaan voor verlichtingscontroles.

  1. Speedy Gonzales is in Brabant:
wie gaat hem vangen?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Speedy Gonzales is in Brabant: wie gaat hem vangen?

    COLUMN PLAATS DELICT - Precies één dollar kostte het zakje crystal meth dat ik vier jaar geleden kocht in Albuquerque, de grootste stad van de Amerikaanse staat New Mexico. Het winkeltje, ‘The Candy Lady’, had zich gespecialiseerd in hebbedingetjes die allemaal te maken hadden met Breaking Bad, de populaire Netflix-serie over een doodzieke scheikundeleraar die crystal meth gaat maken en zo carrière maakt in de drugswereld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg