Volledig scherm
Foto ter illiustratie © ANP

Politie voert actie bij Woo Hah!: geen boetes voor wildplassers en openbare dronkenschap

TILBURG - De politie in Tilburg voert dit weekend haar eerste lokale cao-actie. Tijdens festival Woo Hah! schrijven agenten geen bekeuringen voor kleine overtredingen zoals wildplassen en baldadigheid. 

Ook dronken feestgangers die geen overlast veroorzaken worden met rust gelaten.

Veiligheid staat voorop tijdens het muziekfestival dat voor het eerst plaatsvindt op het evenemententerrein van Beekse Bergen, zo laat een woordvoerder weten. Tegen agressie treden de agenten wel op. Ook bij festival City of Dance in Middelburg vindt komend weekend een coulance-actie plaats. 

De acties worden komende tijd verder uitgebouwd. Korpsleiding en politiebonden liggen in de clinch over een nieuwe cao. Politiemensen zijn boos dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. 

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg