Volledig scherm
PREMIUM
De twee betreffende lindenbomen aan de Oude Trambaan. Op de plek van het voormalige machinehandelsbedrijf De Kok moeten 12 woningen komen. De bomen moeten daarvoor wijken. © Google Street View

Protest tegen kap van oude lindebomen voor nieuw Esbeeks woningbouwplan

ESBEEK - De Vereniging Natuur & Milieu Hilvarenbeek (VNMH) heeft bezwaar gemaakt tegen de kap van twee oude linden aan de Oude Trambaan in Esbeek. De bomen moeten wijken voor nieuwbouw op de voormalige plek van mechanisatiebedrijf De Kok, maar volgens de VNMH gaat het om beeldbepalende linden met een ecologische waarde.

Op de locatie tussen de Oude Trambaan, Spaaneindsestraat en het Kerkpad moeten twaalf nieuwe woningen komen. Het gaat om vijf starterswoningen, vier vrije sectorwoningen (geschakeld en twee-onder-één-kap) en drie geschakelde levensloopbestendige woningen voor senioren. In september buigt de gemeenteraad zich over een nieuw bestemmingsplan, maar Esbeek is blij dat er eindelijk iets gebeurt met de verloederde locatie in het hart van het dorp, die al sinds 2005 wacht op herontwikkeling.

In samenwerking met indebuurt Tilburg