Volledig scherm
PREMIUM
The Exploited met de charismatische frontman Wattie. Inmiddels ruim in de zestig, maar nog altijd getooid met rode hanenkam. © MBC Tourbooking

Punkers pogoën in nette theaterzaal De Nieuwe Vorst, ‘Dit is ook typisch Tilburg’

TILBURG - De Nieuwe Vorst in Tilburg, dat is doorgaans de plek voor toneel, experimentele dansvoorstellingen of lezingen. Maar vrijdag verandert de theaterzaal voor een keer in een woeste zee van pogoënde hanenkammen, kaalkoppen en ander ruig volk. De legendarische Schotse punkband The Exploited en hun ‘barmy army’ komen langs.

Het is een opmerkelijke combinatie. Een punkconcert in de chique theaterzaal in de Willem II-straat. Het is het resultaat van een samenwerking tussen rockcafé Little Devil en De Nieuwe Vorst. Paul Guldemond, programmeur van Little Devil, legt uit hoe dat tot stand kwam. ,,Little Devil biedt al jaren een podium aan verschillende genre’s voor stevig gitaarwerk. Het café is in die wereld echt een begrip geworden en boekers weten ons daarom goed te vinden. Zo krijgen we ook wel eens bands aangeboden die eigenlijk te groot zijn voor Little Devil, maar waar we toch geen nee tegen kunnen zeggen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg