Het pand aan de Edisonlaan 15 waar de Domus moet komen. Het Legers des Heils heeft al tientallen van dit soort beschermde woonvormen in het hele land, maar volgens omwonenden zijn er overal problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het pand aan de Edisonlaan 15 waar de Domus moet komen. Het Legers des Heils heeft al tientallen van dit soort beschermde woonvormen in het hele land, maar volgens omwonenden zijn er overal problemen. © Erik van Hest / BD

Raad Tilburg baalt van proces rond komst Leger des Heils naar Edisonlaan

TILBURG - Bewoners van de Edisonlaan hadden eerder geïnformeerd moeten worden over de komst van een opvang van het Leger des Heils in hun straat. Dat was maandag de conclusie van de Tilburgse raad, die ervan baalde dat het wéér fout is gegaan met de vestiging van een maatschappelijk gevoelige voorziening in een wijk.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Mensen bewijzen laatste eer aan prins Philip bij Windsor
  Play

  Mensen bewijzen laatste eer aan prins Philip bij Windsor

 2. VOC-schip na onderhoud terug aan museumsteiger
  Play

  VOC-schip na onderhoud terug aan museumstei­ger