Volledig scherm
Reizigers op Tilburg Centraal. © Beeld Werkt

Rechtstreeks sporen van Tilburg naar Utrecht? 'Die verbinding komt er wel’

Er is een ‘hele grote kans’ dat Tilburg afkoerst op een directe treinverbinding met Utrecht. Die overtuiging heeft de Tilburgse wethouder Mario Jacobs (GroenLinks, mobiliteit). ,,Er liggen landelijk vijf scenario's voor de toekomst van het spoor op tafel. Bij vier van de vijf is een directe verbinding Tilburg-Utrecht onderdeel. We zullen daar op aandringen.” 

Jacobs antwoordde dit maandagavond op vragen van de raadsfracties GroenLinks, D66, CDA en VVD. Die hadden Tilburg-Utrecht rechtstreeks node gemist in de vorige week gepresenteerde visie van minister Van Veldhoven voor het openbaar vervoer in 2040. 

,,Een snelle verbinding naar Tilburg: dat gun je iedere Randstedeling”, verwoordde Bas van de Weegberg (GroenLinks) het. En: ,,Naast een goede verbinding met de Chinese stad Chengdu is het hoog tijd voor een directe verbinding met wat meer pittoreske steden als Utrecht en Amsterdam.” 

  1. Jong gezin raakt rijtjeshuis kwijt na verwoestende brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop
    video

    Jong gezin raakt rijtjes­huis kwijt na verwoesten­de brand in Tilburg, kind in paniek door brandende laptop

    TILBURG - Een grote, uitslaande brand heeft donderdagavond een rijtjeswoning aan de Sibeliusstraat in Tilburg voor een groot deel verwoest. De bewoonster kon zich met haar kinderen (16 en 9) op tijd in veiligheid brengen en stond op straat toe te kijken hoe de vlammen uit het dak van haar woning sloegen. Haar buren moesten eveneens hun woning verlaten vanwege hevige rookschade.

In samenwerking met indebuurt Tilburg