Volledig scherm
Tilburg Schouwburg Ria Govers © Beeld werkt

Ria Govers gaat zichzelf zien in de Tilburgse Revue

TILBURG - Ria Govers werkt al vijftig jaar bij Theaters Tilburg. Ze zit achter de balie bij de artiesteningang en ontvangt acteurs, cabaretiers en muzikanten die die avond optreden in de schouwburg of concertzaal. In al die jaren heeft de Tilburgse veel artiesten ontmoet. ,,Maar ik ben nuchter", zegt ze. ,,Ik heb nooit om een handtekening gevraagd."

In de Tilburgse Revue die vanaf donderdag 18 januari te zien is in haar schouwburg is Ria Govers een van de personages. Drie actrices kruipen in de huid van de Tilburgse en vertellen op het podium over haar leven. Er is een jonge Ria, een Ria van middelbare leeftijd en een Ria die afscheid gaat nemen van Theaters Tilburg.  Ria Govers zal bij de première in de zaal zitten en zichzelf van een afstand kunnen bekijken. 

In oktober heeft Ria haar laatste werkdag.

In het Brabants Dagblad van vrijdag -editie Tilburg - een uitgebreid verhaal over Ria Govers. 

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg