Volledig scherm
Xtc-pillen. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rijenaar (33) opgepakt met vuurwerk in zijn auto en drugs in zijn onderbroek

TILBURG - Een 33-jarige man uit Rijen die maandagochtend vroeg werd opgepakt in Tilburg, bleek bij een controle in het bezit van behoorlijk wat drugs. Ook was hij onder invloed van amfetamine en had hij illegaal vuurwerk in zijn auto. Zijn rijbewijs is afgepakt. 

Volgens de politie werd de man opgepakt tijdens een routinecontrole. Hij reed bij La Defense, vlakbij industrieterrein Katsbogte. 

Op de bijrijdersstoel lagen een flacon GHB en twee boterhamzakjes amfetamine. In de kofferbak lagen zes stukken illegaal vuurwerk. Hij gaf toe dat hij twee lijntjes amfetamine had gebruikt voor hij achter het stuur kroop. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. 

Daar bleek hij nog meer drugs te hebben. In zijn onderbroek zaten vier flesjes GHB en nog een boterhamzakje met amfetamine. Bij huiszoeking vonden agenten ook nog eens 26 gram amfetamine en vier xtc-pillen. Volgens de man zelf niet bedoeld om mee te handelen. De drugs zijn allemaal bedoeld voor eigen gebruik en voor vrienden, zo verklaarde hij. 

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg