Volledig scherm
Rinie Goutziers en Wil Hamers zitten 70 jaar bij de Harmonie © Beeld Werkt

Rinie en Wil blazen al zeventig jaar mee met de harmonie van Udenhout

UDENHOUT - Wil Hamers (1938) mag dan wel de oudste muzikant van Koninklijke Harmonie MVC zijn, hij is nog behoorlijk fanatiek. Met zijn muzikale wederhelft Rinie Goutziers (1941) speelt hij al zeventig jaar klarinet in de Udenhoutse muziekvereniging. Daarvoor worden ze zondag in het zonnetje gezet. 

Samen fietsten de mannen als jonkies, net na de oorlog voor muziekles naar Loon op Zand, waar zij voor een gulden per keer notenles kregen. Nu spelen ze nog altijd samen. Muziek verbroedert. ,,Muziek maken is ontspanning voor mij'', zegt Rinie. 

Hij luistert altijd naar Radio 4 in de auto, en oefent nog altijd graag op zijn basklarinet, thuis in de keuken. Voor Wil is MVC zijn lust en zijn leven. Vroeger was hij een fanatiek muzikant, en gaandeweg ging hij zich meer inzetten voor het bestuur en de sponsorcommissie. ,,Een muziekvereniging moet altijd zorgen voor eigen inkomsten. De instrumenten zijn van de vereniging, en die zijn behoorlijk kostbaar'', zegt Wil. 

Aanstaande zondag vieren de twee oudgedienden hun zeventig jarig jubileum tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert, dat om 11 uur in 't Plein in Udenhout begint. Ze verheugen zich nu al op de klapper, de Radetski-mars, de traditionele afsluiter.

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg