De tijdelijke nachtopvang in de Jan Ligthartschool.


De voormalige Jan Ligthartschool aan de Ringbaan-Oost wordt vanaf vrijdag ingezet als nachtopvang voor Oost-Europese daklozen. De tijdelijke winteropvang blijft tot 1 maart in gebruik.

In de gymzaal worden 25 bedden opgezet door vrijwilligers van het Rode Kruis. 
Op deze foto vrijwilliger Johan (voorin) en wat verder naar achteren Cisca (midden) en Andre (rechts)
Volledig scherm
De tijdelijke nachtopvang in de Jan Ligthartschool. De voormalige Jan Ligthartschool aan de Ringbaan-Oost wordt vanaf vrijdag ingezet als nachtopvang voor Oost-Europese daklozen. De tijdelijke winteropvang blijft tot 1 maart in gebruik. In de gymzaal worden 25 bedden opgezet door vrijwilligers van het Rode Kruis. Op deze foto vrijwilliger Johan (voorin) en wat verder naar achteren Cisca (midden) en Andre (rechts) © Pix4Profs / Jules van Iperen

Rustige eerste week bij tijdelijke opvang voor Oost-Europese daklozen in Jan Ligthartschool

TILBURG - De eerste week van de tijdelijke opvang voor Oost-Europese daklozen in de voormalige Jan Ligthartschool is zonder problemen verlopen. Dat laat een woordvoerster van de gemeente Tilburg weten. De nachtopvang is nog niet maximaal bezet geweest.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland