Schietincident in Korhoenstraat Tilburg: ‘Het zal wel een waarschuwing zijn’

VIDEOTILBURG - Een onbekende schutter heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het vuur geopend op een woning in de Korhoenstraat in Tilburg. Er zijn geen gewonden gevallen en de dader is nog voortvluchtig. Dat meldt de politie.

De melding van het schietincident kwam rond 02.00 uur binnen. De politie is ter plaatse gegaan en deed daar onderzoek. Uit camerabeelden is gebleken dat een donkere scooter voor de woning is gestopt op het moment van het incident. Het voertuig is weggereden richting de Oude Hilvarenbeekseweg. De bewoners zijn na het schietincident naar het politiebureau gebracht. 

Zaterdagochtend rond half 9 was de straat zo goed als leeg. Een van de weinige dingen waar de schietpartij aan te herleiden is, zijn de zes kogelgaten in een rolluik voor het huis. 

,,We denken dat het om een waarschuwing gaat", zeggen buurtbewoners.  Maar waarvoor die waarschuwing dan bedoeld is, weten ze niet. De bewoner van het pand staat in de buurt niet bekend als iemand die problemen heeft.

Volledig scherm
In het luik van de woning zijn zes kogelgaten te zien. © Persburo BMS / Jack Brekelmans
Volledig scherm
Korhoenstraat Tilburg © Stephan Jongerius / BD
  1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

    TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).

In samenwerking met indebuurt Tilburg