In 2010 vierden de kinderen van de Bienekebolders de heropening van hun schoolgebouw aan de Bosstraat. Inmiddels is de openbare school gehuisvest aan de Kloosterlaan.
Volledig scherm
In 2010 vierden de kinderen van de Bienekebolders de heropening van hun schoolgebouw aan de Bosstraat. Inmiddels is de openbare school gehuisvest aan de Kloosterlaan. © Jeroen van Eijndhoven / pve

School moet vlaggetjesactie op het dorpsplein van Moergestel afblazen: ‘Zekere voor het onzekere’

MOERGESTEL - Openbare basisschool Bienekebolders heeft op last van de gemeente zijn jubileumactie in Moergestel moeten aanpassen. Bedoeling was om op het Sint Jansplein in kleine kring een lijn met vlaggetjes te spannen. 

,,In deze vreemde tijd is het begrijpelijk dat de gemeente het zekere voor het onzekere wil nemen", toont directeur Simone Versteeg begrip voor het ingrijpen door Oisterwijk. Ze hangt nu dinsdag om 16.00 uur alleen de vlaggetjes aan de balustrade van de brede school aan de Kloosterlaan.

De openbare school viert het 30-jarig bestaan. Viering ervan werd uitgesteld vanwege het coronavirus, maar de ouderraad kwam met een alternatief: een vlaggetjeslijn. Wethouder Stefanie Vatta mocht de kleinschalige ceremonie op het Sint Jansplein luister bij komen zetten. 

Vlaggetjes in heel het dorp 

De vlaggetjes bevatten boodschappen van de kinderen om de Moergestelse bevolking een hart onder de riem te steken. Er gaat ook een oproep aan de bevolking van uit om heel het dorp met vlaggetjes op te fleuren. 

De school dacht de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen door ouders op te roepen niet naar de opening van het project te komen.

De gemeente liet directeur Versteeg maandag echter weten dat het beter was om van het Sint Jansplein als locatie af te zien. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg