Donatie: 20.000 handschoenen, 300 veiligheidsbrillen en meer dan twintig liter handdesinfectie. ,,Je merkt de steun uit de samenleving, dat is iets moois”, zegt Rielenaar Jaap Mallens, de 28-jarige werkt als arts op de intensive care.
Volledig scherm
Donatie: 20.000 handschoenen, 300 veiligheidsbrillen en meer dan twintig liter handdesinfectie. ,,Je merkt de steun uit de samenleving, dat is iets moois”, zegt Rielenaar Jaap Mallens, de 28-jarige werkt als arts op de intensive care. © Toos Huijsbregts

School schenkt 20.000 handschoenen aan Elisabeth Ziekenhuis, arts intensive care: ‘De steun uit de samenleving is mooi’

TILBURG - Ieder mondkapje, veiligheidsbril of handschoen telt deze dagen. Bij het Tilburgse Elisabeth Ziekenhuis zijn ze maar wat blij met de donatie van 20.000 handschoenen, 300 veiligheidsbrillen en meer dan twintig liter handdesinfectie.

Die werden vandaag geschonken door het opleidingslaboratorium van het Eindhovense Summa College en Fontys Hogeschool. ,,Je merkt de steun uit de samenleving, dat is iets moois”, zegt Rielenaar Jaap Mallens, de 28-jarige werkt als arts op de intensive care. 

Grappig genoeg komt die steun op zaterdag uit de familiehoek. De donatie werd geregeld via zijn moeder Toos Huijbregts, zij geeft les op het Eindhovense Summa College.

‘Iedereen helpt elkaar’

Quote

Het is hard werken, maar iedereen is net wat aardiger voor elkaar

Jaap Mallens

,,De school is toch gesloten, na overleg met de directie is besloten om deze spullen te doneren”, vertelt Huijbregts. ,,We zijn vanmorgen uren bezig geweest met het inpakken en verzamelen van de spullen.”

De Rielse kwam op het idee nadat dorpsgenoot Jan Vermissen in de buurtapp een oproep plaatste om veiligheidsbrillen te doneren.

Alles wat mensen kunnen missen, is welkom, vertelt zoon Mallens. Denk aan: mondkapjes, veiligheidsbrillen en handschoenen. Overigens is de onderlinge sfeer in het ziekenhuis op dit moment erg goed, klinkt het. ,,Het is hard werken, maar iedereen is net wat aardiger voor elkaar. Iedereen helpt elkaar.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg